lauantai 5. joulukuuta 2015

Twink - Think Pink

Muun muassa The Pretty Things - ja Tomorrow-yhtyeestä tutun John "Twink" Alderin 60-luvun psykedeliaa heijastellut ensisoololevy julkaistiin vuonna 1970.

Albumilla vieraili mainitsemisen arvoisesti Pink Fairies Motorcycle Club and All-Star Rock and Roll Band -ryhmän soittajia, Tyrannosaurus Rexistä potkut saanut Steve Peregrin Took sekä Twinkin kanssa Tomorrowissa soittanut John "Junior" Wood.

Mahdollisesti varsin laajan soittajakaartin takia levyn materiaali ei ole kovinkaan yhdenmukaista ja kappaleet eroavat toisistaan runsaasti tunnelmaltaan ja tyyliltään.

Olin keväällä 2013 syystä tai toisesta kiinnostunut Twinkistä (en välttämättä suosittele tuota taiteilijanimeä googlen kuvahaulla haettavaksi), mutta erityisesti kiinnostustani syvensi bongattuani Twinkin ja Yes-kitaristi Steve Howen yhdistäneen linkkin, Tomorrow-yhtyeen. Alun perin törmäsin tähän birttiläisen psykedelian ja UG-skenen hahmoon muistaakseni Pink Fairies -yhtyeen kautta, ja jostain syystä halusin perehtyä myös miehen muuhun tuotantoon. Näitä polkuja pitkin päädyin Think Pink -albumin ostamaan tuona keväänä.

Think Pink sisältää mielestäni kaksi aivan timanttista kappaletta. Twinkin ja Juniorin edellisestä Aquarian Age -projektista periytyvä Ten Thousand Words in a Cardboard Box on oikein mieltä syleilevää psykedeelistä rokkia parhaimmillaan. Toinen timantti taas on herkkä sanoiltaan joko äärimmäisen koskettava ja diippi tai sitten vain aivan korni (itse tietenkin kallistun ensimmäiseen) Tiptoe on the Highest Hill. Myös Suicide pääsee hyvin lähelle levyn huipputasoa.

Think Pink pitää psykedeelisissä sisuksissaan myös vähemmän hyvää, mutta silti hyvää hieman ehkä vuodeksi 1970 ajastaan jäljessä olevaa psykedeelistä rockia. Erityisesti Rock an' Roll the Joint sopii tähän kategoriaan.

Levyllä on myös suorastaan möykäksi laskettavaa sekoilua. Ääriesimerkiksi voisin nostaa melkoisen rymistelyn nimeltä Mexican Grass War. Valitettavasti melupuoli ei oikein kutkuta oikeita mielihyvähermojani, vaan osuu lähinnä mielipahahermoihini. Hieman möykkää on myös kumpikin Peregrin Tookin ehkä vähän monty pythonmainen kontribuutio, mutta nämä kyllä ovat albumin (ja minun) onneksi ihan viihdyttäviä.


Instrumentaatio

  • Twink: akustinen kitara, rummut, laulu
  • Wally Allen: piano
  • Mick Farren: laulu
  • Boss Goodman: laulu, lyömäsoittimet
  • John "Honk" Lodge: basso
  • John Povey: sitar, mellotron
  • Viv Price: rummut
  • Paul Rudolph: akustinen kitara, sähkökitara, vibrafoni, laulu, lyömäsoittimet, kello
  • Silver: laulu, lyömäsoittimet
  • Steve Peregrin Took: keijutorvi, laulu, lyömäsoittimet, sähkökitara
  • Victor Unitt: sähkökitara
  • John "Junior" Wood: basso
 Kansitaide: Hipgnosis

Kappaleet

  1. The Coming of the Other One (Twink) - 3:39
  2. Ten Thousand Words in a Cardboard Box (Twink, Junior) - 4:29
  3. Dawn of Magic (Twink) - 1:44
  4. Tiptoe on the Highest Hill (Twink) - 5:18
  5. Fluid (Twink) - 4:03
  6. Mexican Grass War (Twink) - 5:28
  7. Rock an' Roll the Joint (Twink) - 2:29
  8. Suicide (Twink) - 4:23
  9. Three Little Piggies (Twink, Took) - 3:12
  10. The Sparrow is a Sign (Twink, Took) - 2:22

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti